Sıkça Sorulanlar

1Otogazın araç performansı üzerinde bir etkisi var mı?
LPG kiti ve montajı, benzinli yakıt sistemine göre tasarlanmış olan aracın özelliklerine uygun değilse, iki problemle karşılaşılabilir: Birincisi, aracın olması gerekenden daha fazla yakıt harcaması ikincisiyse araç performansında benzinli kullanıma göre oluşan güç kaybıdır. Kitin araca uygun olmaması veya montajın araca uygun yapılmaması, montaj sonrasında yapılması gereken testlerin eksikliği ya da motor bakımının yapılmamış olması, otogaz kullanan aracın performansını düşürebilir.
2Sıralı enjeksiyon nedir getirdiği yenilikler nelerdir?
Sıralı enjeksiyon sistemi, enjeksiyonlu araçlarda LPG kullanımı için geliştirilmiş olan en son sistemdir. Sıralı sistemin diğer LPG dönüşüm sistemlerine göre farkı ECU (elektrik kontrol ünitesi) tarafından kontrol edilmesidir Avantajları Bu sistemlerde eski tip sistemlerde kullanılan ve motorun hava girişine engel olan mikser kullanılmaz. ECU (elektronik kontrol ünitesi) tarafından kumanda edilen enjektör, silindir çalıştıkça gaz püskürttüğü için yakıt tasarrufunu ciddi şekilde arttırmaktadır. ECU, sisteme, ihtiyaca göre yakıt gönderdiği için aracın çekişinde, rölantisinde hiçbir düşme yaşanmamaktadır. Emme manifoldunda patlama meydana gelmez. Benzinle çalışırken mikserin neden olduğu performans kaybı yaşanmaz. Gaz enjektörleri her silindir için emme sübaplarının yakınına monte edildiğinden ve püskürtme, emme valfının açık olduğu sırada hassasiyetle gerçekleştirildiğinden enjeksiyon sistemlerinde görülen patlama "back fire" riski hiç bir zaman oluşmamaktadır.
3Otogaz tankı ne kadar sürede değiştirilmelidir?
TSE ECE R67 ve TS 12095-1 EN 12805 standartlarına göre, LPG araç dönüşümünde kullanılan tankların imal tarihi itibarıyla kullanım ömrü 10 yıldır.
4Otogaz dönüşümü yapılmış araçların bakımı ne sıklıkta yapılmalıdır
LPG'li araçların periyodik bakımları her 10.000 km'de bir yaptırılmalıdır. Bununla birlikte 6 ayda bir yaz ve kış bakımı yapılmalıdır. Bu bakımlarda elektrik tesisat kontrolü, buharlaştırıcı temizliği, filtre temizliği, selenoid valf kontrolü, ana hortum ve bağlantı kontrolü yapılmalıdır. Ayrıca, çift yakıtlı bir sistem olduğundan aracın benzin ile ilgili sistemlerinin çalışır durumda kalması için belirli aralıklarla benzin ile çalıştırılmalıdır.
5Emniyetli dolum seviyesi ne anlama gelir?
Emniyetli dolum seviyesi, dolum tankının alabileceği su kapasitesinin % 80'ine LPG konulmasıdır. Bu seviye, sıkıştırılmış gazın en verimli ve güvenli bulunduğu seviyedir. Bu nedenle dolum esnasında depoyu daha fazla gaz alsın diye sallamak; emniyetli dolum seviyesine ayarlı depo içi şamandıranın bozulmasına neden olabileceği için tehlikeli ve yanlıştır.
//]]>


BAYİLİKLERİMİZ

© 2016 Akabe Otogaz Sistemleri - Çorum. Tüm Hakları Saklıdır.

  • GSM: 0545 377 53 37
  • GSM: 0532 624 39 45
  • Tel: 0364 333 1 999

Adres: Ankara Yolu 3.cad No:11 Çorum (Karataş Plaza Peugot, Honda, Hyundai, Fiat Arkası, 112 Çağrı Merkezi Yanı) ÇORUM